Lambdasonde - EPS Uitlaten

Lambdasonde

Een lambdasonde is een sensor in de uitlaat van een auto met een benzinemotor en in dieselmotoren vanaf ongeveer 2016. De sonde meet het aandeel zuurstof in het uitlaatgas en geeft dit direct door aan het motormanagementsysteem. Hierdoor is de lambdawaarde een indicator voor de effectiviteit van de verbranding. De sensor is alleen effectief bij verhitting vanaf ongeveer 316 °C. Daarom hebben de meeste lambdasondes een verwarmingselement, die zorgt dat het keramische punt snel op temperatuur is. Oudere lambdasondes worden verwarmd door de uitlaatgassen, hierdoor duurt het iets langer voordat deze op temperatuur zijn.

Na verloop van tijd zal de lambdasonde aan vervanging toe zijn. Indien de sensor aan vervanging toe is zal het waarschuwingslampje gaan branden in het dashboard.

Bent u op zoek naar een lambdasonde? Hieronder vindt u een volledig overzicht met onze artikelen. Staat het artikel wat u zoekt er niet tussen? Of twijfelt u welk artikel u moet hebben? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via info@uitlaten.com of telefonisch op dinsdag t/m zaterdag tussen 8:00 – 17:00 uur.